logo
RECEPT

Homemade pizza bianca met parmaham

291113154209Recept55pizzaimage.jpg
INGREDIËNTEN

Je kunt voor dit recept kant en klare pizzabodems kopen in de supermarkt, maar leuker (en lekkerder!) is om zelf een verse pizzabodem te maken. Reken wel een uurtje extra omdat het pizzadeeg moet rijzen. Kijk hier voor het recept – ook voor een glutenvrije variant. In plaats van parmaham kun je ook een andere zoute ham gebruiken, zoals prosciutto. 

 

Tip: in de Foodness webshop vind je ook kant-en-klare glutenvrije pizzabodems.

Verdeel het pizzadeeg in tweeën en spreid uit tot twee pizza’s van de gewenste dikte. Hoe dunner, hoe lekkerder!

 

Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel het over de pizzabodems. Schik de plakjes parmaham of prosciutto erover en de helft van de blaadjes verse basilicum.

 

Bak de pizza’s in een zo heet mogelijke oven (250 graden Celcius of heter) in 15-20 minuten gaar. Een pizzasteen geeft nog lekkerder resultaat, die moet je al van tevoren verhitten in de oven en bakt de pizzakorst nog krokanter.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties