logo
RECEPT

Kalkoenburger met guacamole

090315144026burger.png
INGREDI√čNTEN

Vandaag delen we een dikke, vette burger met jullie. Ja, je hoort het goed. Deze burger wordt ingesmeerd met guacamole. Dat maak je van lekkere rijpe avocado's. Avocado's bevatten veel vet, maar deze vetten zijn juist goed voor je. Ze verlagen namelijk de kans op hart-en-vaatziekten. Dus een vette burger, maar wel stukken gezonder!

 
Bedankt Jenny, voor dit geniale idee!

Prak de avocado in een kommetje en pers hier het teentje knoflook over uit.

 

Snijd de rode ui en de rode peper fijn en voeg dit samen met het citroensap bij de avocado.

 

Gebruik niet teveel rode peper anders wordt hij erg pittig, tenzij je hier van houdt natuurlijk! Wat peper en zout aan toevoegen en je guacamole is klaar.

 

Snijd voor de burger de rode ui in ringen en de tomaat in plakjes.

 

Kruid de kalkoenfilet met het peper, zout en paprikapoeder en bak deze samen met de uienringen in een koekenpan op medium-laag vuur.

 

Snijd nu de meergranen bol doormiddel en beleg 1 kant met met rucola en de plakjes tomaat en de andere kant met de guacamole.

 

Leg. wanneer de kalkoen goed is doorbakken, het plakje cheddar kaas op en wacht nog heel even tot deze een beetje gesmolten is.

 

Leg deze nu samen met de gebakken uienringen op het bedje van rucola en tomaat.

 

Doe de andere kant van de meergranenbol met guacamole erop, beetje ketchup en hij is helemaal af!

 

YUM!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties