logo
301214171057bietensapimage.jpg
INGREDIËNTEN

Als je ergens geen zin in hebt op deze verse Nieuwjaarsochtend, is het het vooruitzicht dat je het jaar zo katerig gaat beginnen als je je nu ongetwijfeld voelt. Natuurlijk, als je gisteravond, nacht (en vanochtend?) goed gefeest hebt zit je nu niet te wachten op een smoothie met tarwegras, maar op een dikke vette tosti. Die moet je daarom ook vooral eten (I know I will!), maar maak er dan op zijn minst een lekker en gezond sapje bij. Zoals dit bietensap, vol o.a. mangaan, foliumzuur en kalium. Er zit ook courgette in, zodat je meteen twee porties groenten én een portie fruit binnenkrijgt. Vroeger werd biet zelfs gebruikt als medicijn bij hoofdpijn, dus tel uit je winst!

 

Met dit recept maak je twee glazen sap.

Snijd de bietjes en courgette in stukken. Pel de sinaasappels en limoen of snijd de partjes eruit – je hebt alleen de partjes nodig. Hoe meer wit van de schil je laat zitten, hoe bitterder je sap zal worden.

 

Zet de juicer aan en voeg alle ingrediënten toe. Klaar.

 

Proef het sap en bepaal zelf of je nog iets mist en wat extra’s toe moet voegen. Meer zuur nodig? Voeg wat extra limoensap toe. Meer zoetigheid nodig? Voeg wat extra bietjes toe.

 

Proost!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties