logo
RECEPT

Kleurrijke salade met granaatappel en honingdressing

salade granaatappel ui
INGREDIËNTEN
Voor de salade
Voor de dressing

Een schilderijtje op je bord, dat is altijd een goed idee. Met deze kleurrijke salade van Sanne van Livingthegreenlife eet je de lente tegemoet. Ja, die begint pas over een paar maanden, maar voorpret is het halve werk, toch? De combi van zoete granaatappelpitten, zachte gegrilde aubergine en frisse paprika zal je waarschijnlijk tot de volgende winter blijven eten. Het is dus niet alleen verrukkelijk maar ook nog eens supergezond. Een heuse win-win situatie.

Dit recept is voor 4 personen en kan makkelijk geserveerd worden als bijgerecht, maar is natuurlijk ook super als lunch.

salade granaatappel ui

Bereidingswijze

Snijd de paprika’s, courgette, tomaten en de rode ui in kleine blokjes en meng alles door elkaar in een grote kom. Voeg hierna de gegrilde (en afgekoelde) aubergine aan de salade toe.

Pers de knoflook uit en mix dit door de rest van de salade.

Meng in een apart kommetje de olijfolie, de honing, het zout en het azijn tot een dressing. En giet deze dressing over de salademix.

Serveer de salade in één grote saladekom en garneer het met de granaatappelpitjes en maak het af met een takje verse munt.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties
INGREDIËNTEN
Voor de salade
Voor de dressing