logo
RECEPT

Knolselderijsoep met tijmstengels

070214142626knolselderijsoepimage.jpg
INGREDIËNTEN

Maak een extra grote voorraad van deze knolselderijsoep, zodat je het kunt invriezen. Op die manier heb je altijd een supersnelle en gezonde maaltijd op tafel op momenten dat je eigenlijk geen tijd hebt om te koken! Tip: Als je in de supermarkt een goede keus wil maken qua bouillon, kies dan voor het bouillonketeltje van Knorr – daar zitten geen E-nummers in! Dit recept is goed voor een halve liter soep, oftewel 3-4 porties.

 

Wist je dat knolselderij ook heel lekker is om gezonde frietjes van te maken? Hier zie je hoe je dat doet. 

 

Gebruik glutenvrij bladerdeeg voor een glutenvrij recept, en laat de optionele kaas weg voor een lactosevrije soep.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.

 

Maak de knolselderij schoon: snijd alle schil eraf, evenals de onderkant waarin enigszins kronkelige wortels te zien zijn. Snijd de schone knolselderij in ongeveer gelijke blokjes, met een dikte van ongeveer een centimeter.

 

Verwarm een eetlepel kokosolie of olijfolie in een koekenpan en bak het fijngesneden sjalotje lichtbruin. Pers de tenen knoflook uit en voeg toe. Bak nog een minuutje.

 

Voeg de bouillon toe samen met de stukjes knolselderij en kook de soep tot de stukjes knolselderij zacht zijn. Afhankelijk van de grootte van de stukjes duurt dat 5-15 minuten. 

 

 

Maak intussen de bladerdeegstengels, door het plakje bladerdeeg in de lengte in 8 dunne reepjes te snijden. Bestrijk de reepjes met geklutst ei en bestrooi met de tijm. Gebruik je verse tijm? Dan heb je ongeveer een takje nodig, waar je naaldjes af rist en die fijnhakt. Bestrooi met zout en peper en bak de stengels in 10-14 minuten gaar in de oven.

 

 

Giet de soep in een blender of gebruik een staafmixer om de knolselderijbouillon tot een homogene soep te pureren. 

 

Verdeel de soep over vier kommen en garneer eventueel wat in kleine blokjes gesneden Roquefort (of een andere pittige kaas) erover en, als je dat lekker vindt, wat verse tijm. Serveer met twee tijmstengels per kop. Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties