logo
RECEPT

Koekjes met appel en pindakaas

291113160945Recept58koekjesimage.jpg
INGREDIËNTEN

Wil je lactosevrij en veganistisch bakken, zorg dan dat je een plantaardige boter zoals Crisco gebruikt in plaats van roomboter. Roomboter bevat namelijk melkeiwit, dat dierlijk is en lactose bevat. Er zit lijnzaad in deze koekjes omdat die veel omega 3 en 6 vetzuren bevatten, evenals vitamine B1 en 2, calcium, magnesium, kalium en zink. Ga voor hele korrels en kneus die, want als je dat niet doet wordt lijnzaad niet verteerd en kun je de voedingsstoffen niet opnemen. Van gebroken lijnzaad, dat ook te koop is, is een groot deel van de voedingsstoffen al vervlogen – zonde!

Als glutenvrije meelsoort gebruiken we in dit recept kokosmeel (dat koop je hier!). De hoeveelheden zijn op deze meelsoort afgestemd, maar mocht het beslag toch te droog worden, voeg dan een ei toe.

Kneus het lijnzaad in een vijzel of sla erop met een koekenpan. Laat weken in 3 eetlepels water.

 

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in kleine stukjes.

 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Meng het meel, het bakpoeder en de kaneel in een kom en voeg een snufje zout toe. 

 

Meng in een andere kom de Crisco of roomboter met een mixer met de pindakaas, agavesiroop tot een romig mengsel. Gewoon prakken met een vork werkt ook.

 

Meng de natte ingrediënten met de droge ingrediënten en voeg ook het lijnzaad toe. Roer ook de appelstroop door het beslag, evenals de stukjes appel.

 

Bekleed een ovenplaat met bakpapier en lepel het beslag erop. Zorg dat de koekjes minstens 5 centimeter ruimte tussen de koekjes overblijft. 

 

Bak de koekjes 10-12 minuten in de oven, en laat ze daarna 5 minuten afkoelen buiten de oven. Pas als ze volledig afgekoeld zijn, zullen ze wat steviger worden. Even geduld dus!

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties