logo
181113143320Recept50image.jpg
INGREDIËNTEN

Ottolenghi noemt deze koekjes in zijn koekboek Ottolenghi ‘florentijntjes’, maar die hebben traditioneel een laagje chocolade aan een kant. Die laten we weg in dit recept, zodat je een flinterdun koekje van amandel overhoudt. De sinaasappelrasp maakt het fris.

Splits de eieren: je hebt alleen 2 eiwitten nodig. Was de sinaasappel goed en rasp de schil van de sinaasappel. Verwarm de oven vast voor op 150 graden Celcius.

 

Meng de de eiwitten in een kom met de poedersuiker, de sinaasappelrasp en het amandelschaafsel. Roer voorzichtig met een lepel tot de boel goed gemengd is. Leg met de lepel een bergje van het beslag op een met een bakpapier beklede bakplaat (vet deze eventueel van tevoren in). Druk het bergje zo plat mogelijk met de lepel, zodat je een dun en rond koekje krijgt.

 

Bak de koekjes ongeveer 12 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Haal ze voorzichtig van de bakplaat als ze nog warm zijn; als ze volledig afgekoeld zijn breken ze sneller.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties