logo
RECEPT

Koken met Fannetiek: Eiwitrijke burgers van tonijn en Hüttenkäse

Eiwitrijke burgers van tonijn en Hüttenkäse met Fannetiek
INGREDIËNTEN

Anne (Fannetiek) kan niet koken, dus dat leert ze van mij. We maakten eerder al samen banaan-ei-Nutella pannenkoekjes (bekijk hier de video!). Voor wat hoort wat, en omdat ik een grote nerd ben als het op sporten in de sportschool aankomt, leer ik dat dus van Anne. Maar eerst gaan we koken. Burgers, die vol zitten met eiwitten. Vinden sporters leuk, in verband met spieropbouw enzo. Met dit recept maak je ongeveer 6 burgertjes!

Schermafbeelding 2016-03-24 om 14.09.02

-> Bekijk ook de video waarin Anne mij alle hoeken van de sportschool laat zien <-

Bereidingswijze

Laat de tonijn uitlekken.

Zet een diep bord klaar en doe daar het (spelt)bloem in. Hierin ga je straks de burgers deppen om ze een korstje te geven.

Meng de tonijn in een kom met de Hüttenkäse en de eieren. Voeg een snufje zout en peper toe.

Vorm met je hand burgertjes van het enigszins natte mengsel. Maak ze niet te groot, dan vallen ze straks uit elkaar. Met dit recept maak je ongeveer 6-8 burgertjes.

Dip elke burger in het badje van (spelt)bloem tot alle zijden bedekt zijn met een dun laagje bloem.

Verhit een theelepel kokos- of olijfolie in een pan met een goede antiaanbaklaag (zie hieronder) en bak twee of drie burgertjes tegelijk.

Serveer direct.

Eiwitrijke burgers van tonijn en Hüttenkäse met Fannetiek

SPECIAL FOODDEALS
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties