logo
RECEPT

Koolhydraatarm & eiwitrijk diner: broccoli met gegrilde kip met sojamarinade

Koolhydraatarm & eiwitrijk diner: broccoli met gegrilde kip met sojamarinade
INGREDIËNTEN
Voor de kip
Voor de dressing

Wel een vullende avondmaaltijd, geen overbodige koolhydraten of opgeblazen gevoel achteraf. Ik eet deze gegrilde kip graag voor ik ’s avonds op stap ga! Dit recept is goed voor 2 porties.

Tip: maak beide porties klaar en bewaar er eentje in een Tupperware bakje in de koelkast (2 à 3 dagen), als lunch voor op kantoor of als ingrediënten voor een salade de volgende dag.

Koolhydraatarm & eiwitrijk diner: broccoli met gegrilde kip met sojamarinade

Bereidingswijze

Bestrijk de broccoli met een klein beetje olijfolie en grill ‘m in 5 minuten gaar. Ik gebruik hier een tosti-ijzer voor, maar grillen in de oven of op een grillplaat kan ook prima. Liever koken of stomen? Dat mag natuurlijk ook!

Meng de ingrediënten voor de marinade. Doe de kippendijen in een bakje en giet de marinade erover. Laat een kwartiertje staan, maar nog liever een paar uur of een halve nacht. Hoe langer, hoe lekkerder.

Grill de kippendijen gaar. In mijn tosti-ijzer duurt dat ongeveer 6 minuten, omdat er aan beide zijden een hete grillplaat is waar de kip tussen gegrild wordt. Gebruik je een enkelzijdige grill (zoals een grillplaat of grillpan) of grill je in de oven, reken dan een dubbel zo lange bereidingstijd, van minimaal 12 minuten – en vergeet niet de kip af en toe te keren!

Serveer de broccoli met de kip, en giet wat van het bakvocht van de kip over het gerecht. Bestrooi met sesamzaadjes. Serveer er eventueel nog wat zoetzure groenten bij.

Enjoy!

Koolhydraatarm & eiwitrijk diner: broccoli met gegrilde kip met sojamarinade

SPECIAL FOODDEALS
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties