logo
060915171958crumble.jpg
INGREDIËNTEN

In het weekend mag je jezelf best verwennen. Vind ik, en vindt ook Jessica van Eat Run Love. In deze appel crumble gebruik je amandelmeel in plaats van tarwebloem (want: minder snelle koolhydraten, meer voedingsstoffen), maar lever je absoluut niets in aan smaak en smeuïgheid. Extra fijn: je hebt het in 5 minuten voorbereid, en daarna hoef je alleen nog maar te wachten (20-25 minuten oventijd) tot het klaar is. Kun je in de tussentijd lekker je nagels lakken. Ofzo.

 

Dit recept is goed voor 2 porties.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

 

Schil de appels als je dat wilt (het hoef niet!), verwijder het klokhuis en snijd ze in hele kleine stukjes.

 

Vet twee kleine ovenschaaltjes in met een klein beetje kokosolie en doe de appelstukjes erin.

 

Meng in een kommetje het amandelmeel met de honing of agavesiroop (die laatste zoetmaker is veganistisch; kies dus voor agavesiroop als je veganistisch eet) en doe ook de kaneel en gesmolten kokosolie erbij (kort verwarmen in een pannetje of in de magnetron zorgt voor gesmolten kokosolie!). Kneed met je vingers tot je een klonterig deeg hebt.

 

Verdeel de amandelcrumble over de appelstukjes.

 

Zet de schaaltjes in de oven en bak 20-25 minuten op 200 graden Celsius tot de bovenkant goudbruin verkleurt. Eet direct, met een beetje kwark of – doe eens gek – met een bolletje yoghurtijs.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties