logo
190315111359R206image.jpg
INGREDIËNTEN

Kijk jij op van de titel kokosvet? Alle oliën zijn vetten, dus ook kokosolie. Over het algemeen worden vetten die hard zijn op kamertemperatuur vet genoemd, en vetten die op deze temperatuur een vloeibare vorm hebben oliën. Waarom kokosvet dan doorgaans kokosolie wordt genoemd? Omdat kokosvet uit landen komt, waar de kamertemperatuur gemiddeld een paar graden hoger is dan in ons koude kikkerlandje. Niettemin smaken deze kokosmakarons van Liz overheerlijk en zijn ze lekker luchtig.

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

 

Bekleed de bakplaat met een bakpapiertje.

 

Smelt de kokosolie op een laag vuurtje en blijf roeren tot de olie helemaal vloeibaar is.

 

Meng de ahornsiroop en vanille hier goed doorheen.

 

Voeg de kokosrasp en zout toe en meng dit samen tot een deeg.

 

Schep met een lepel lichte balletjes hieruit en leg ze op het bakpapiertje. Druk ze niet aan in de lepel, zodat ze lekker luchtig blijven.

 

Bak de makarons 15-20 minuten tot de randen goudbruin kleuren. Laat ze helemaal afkoelen tot ze knapperig zijn (ongeveer een half uurtje, als je ze zo lang kunt weerstaan).

 

Smelt ondertussen de chocoladestukjes in een pannetje en drup met een lepel de gesmolten chocolade over de makarons.

 

Laat het je smaken!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties