logo
201014162940R159Image.jpg
INGREDIËNTEN

Heb je ook wel eens dat je tijdens het eten van een gevulde wrap, de helft van de ingrediënten over je schoot strooit? Wij hebben hier een perfecte oplossing voor! We maken een salade van de ingrediënten die je normaal in een wrap stopt, inclusief de tortilla. Deze salade van Healthy Recipe Ecstasy is een ware uitvinding, de smaken komen net zo goed samen als in een wrap. De hoeveelheid van de ingrediënten is genoeg voor een salade voor 4 personen.

 

Vraag je je ook wel eens af wat het verschil is tussen een wrap, taco, fajita? Eigenlijk zijn het allemaal tortilla's: hartige pannenkoeken. Afhankelijk van de ingrediënten waar die tortilla van gemaakt is (maismeel of tarwemeel) en hoe je hem opvouwt wordt het een wrap, taco of fajita genoemd. Een burrito vouw je dubbel, net als een taco (die overigens niet knapperig hoeft te zijn!). Als je de tortilla oprolt met de vulling erin noem je het een wrap.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

 

Besprenkel de tortilla’s met een klein beetje olijfolie en bestrooi ze met een klein beetje zout en peper. Snijd de tortilla’s in smalle stroken en bak voor 8-10 minuten tot ze krokant en lichtbruin zijn.

 

Snijd de peper in reepjes, de ui in halve ringen en de cherrytomaat in partjes.

 

Verhit olijfolie in een grote koekenpan. Bak de kip totdat het gaar is en doe de pepers en ui erbij. Bak ongeveer 5 minuten mee. Doe het knoflookpoeder en de chilivlokken erbij en roer goed door. Draai het vuur laag en laat voor 5 minuten langzaam doorkoken.

 

Zorg ervoor dat je bonen nog warm zijn van het koken, of warm ze op als ze afgekoeld zijn.

 

Leg de sla op de borden en verdeel de bonen en het kipmengsel erover. Leg de tomaat en avocadoreepjes bovenop. Breek je tortillareepjes in stukjes en strooi deze over de salades heen.

 

Tot slot kun je salsa, geraspte kaas of jalapeños peper toevoegen.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties