Mijn eigen variant: Speltkoekjes met abrikozen, walnoot en cranberry
INGREDIËNTEN
-
Speltmeel 250 gram
-
Amandelmeel 150 gram
-
Bakpoeder 1 eetlepel
-
Suiker 100 gram
-
Geitenboter 80 gram
-
Eieren 2 stuks
-
Abrikozen 50 gram, gedroogd en grof gehakt)
-
Walnoten 50 gram, grof gehakt
-
Gedroogde cranberry 50 gram
Eerst geoefend, nu zelf aan de slag! Van niemand minder dan Geoffrey leerde ik speltkoekjes bakken. Geoffrey werkt bij Landmarkt in de bakkerij en is mijn nieuwe held. Niet alleen omdat hij zulke verdomd lekkere koekjes bakt, maar vooral omdat hij me inspireerde. Zo vrolijk, zo gedreven, zo gelukkig met zijn werk. Er zat maar één ding op: ik moest zijn speltkoekjes zelf gaan maken. Maar dan op mijn manier.
Online bestellen met korting!
Bij Landmarkt bestelde ik online mijn boodschappen, die een dag later met de fiets werden bezorgd. Dat was geen toeval, die fiets, want de versmarkt werkt samen met TringTring: een bedrijf dat pakketten, eten en boodschappen van geselecteerde winkels in de stad rond brengt. Altijd op de fiets. Altijd direct thuis bezorgd. Briljant! Neem overigens vooral zelf ook even een kijkje op de website van Landmarkt, want het zou zomaar kunnen dat je er leuke recepten tegenkomt. Zoals mijn eigen recept voor deze speltkoekjes bijvoorbeeld, haha! Als je liever gewoon je boodschappen online bestelt kan dat natuurlijk ook, en ze zijn nog handig gerangschikt per categorie ook. Tip: bestel ook flessen wijn etcetera online, dan hoef je er niet mee te slepen. Nog een tip: als je nu bestelt en de code ‘LEUK&LEKKER’ gebruikt, krijg je 7,50 euro korting bij een besteding vanaf 50 euro! Offline winkelen kan natuurlijk ook gewoon, in Amsterdam-Noord of in de Van Woustraat.
Omdat ik nieuwsgierig was naar geitenboter (en dat geschikt is voor mensen met een koemelkallergie) bestelde ik dat in plaats van roomboter, en ik gebruikte naast speltmeel ook een beetje amandelmeel voor mijn koekjes. Dat zorgt ervoor dat ze lekker chewy blijven, en daar houd ik van. Om het recept van Geoffrey in ere te houden zit er gewone suiker in – dat mag best een keertje. Als extra smaakmakers koos ik voor abrikozen, walnoten en cranberries.
Andere lekkere smaakmakers, waar je zelf naar hartelust mee kunt variëren:
– grof gehakte hazelnoten
– stukjes pure chocolade
– rozijnen
– gedroogde vijgen
Bereidingswijze speltkoekjes (20 stuks)
Meng alle ingrediënten (speltmeel, amandelmeel, bakpoeder, suiker, geitenkaas, eieren, abrikozen, walnoten en gedroogde cranberry) door elkaar, door het te kneden in een mixer met een deeghaak, door elkaar te prakken met een vork, of met je handen te kneden.
Heel belangrijk: snoep van het deeg. Een cruciale stap!
Rol een bal van het deeg.
Rol de deegbal in kleine balletjes, ter grootte van een pingpongbal.
Sla alle pingpongballen een beetje plat.
Bak ze 15 minuten in de oven op 170 graden Celsius. Laat afkoelen. (Of eet ze meteen – ik kon het niet laten!)
Bedruip de koekjes eventueel met chocoladesaus, poedersuiker of honing. Niet dat ze dat nodig hebben qua smaak, maar het staat wel zo leuk voor de foto. #instagramwaardig
Klaar!
– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. –
INGREDIËNTEN
-
Speltmeel 250 gram
-
Amandelmeel 150 gram
-
Bakpoeder 1 eetlepel
-
Suiker 100 gram
-
Geitenboter 80 gram
-
Eieren 2 stuks
-
Abrikozen 50 gram, gedroogd en grof gehakt)
-
Walnoten 50 gram, grof gehakt
-
Gedroogde cranberry 50 gram
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties