logo
311213122210E03image.jpg
INGREDIËNTEN

Voor deze minestronesoep van The Iron You heb je veel verschillende groenten nodig, lekker gezond dus. Het is even wat snij- en schilwerk, maar als je dat ziet als een workout voor je bovenarmen is het zo gepiept. Het recept is goed voor een flinke pan soep, waar je voor 12 personen een voorgerecht van kunt maken. Je kunt natuurlijk ook een deel invriezen en bewaren voor een luie zondagavond, of wat overblijft in kleine bakjes of potjes doen om als lunch mee te nemen naar je werk.

Maak alle groenten schoon en snijd ze in kleine blokjes en/of plakjes.

 

Doe twee eetlepels olijfolie in een grote pan. Pers de knoflook uit en bak die kort aan.

 

Voeg de uien, wortelen en selderij toe en laat dit 8-10 minuten bakken.

 

Voeg de aardappels toe en laat ze 3 minuten meebakken.

 

Doe de sperziebonen, erwten, tomaten, courgettes en tomatenpuree in de pan en schep de groenten door elkaar.

 

Voeg tot slot het water, de basilicum en peterselie toe, plus een theelepel zout en zwarte peper. Breng de soep aan de kook, leg het deksel op de pan en laat het op laag vuur 40 tot 45 minuten verder pruttelen.

 

Voeg naar smaak zout en peper toe en doe voordat je het opdient eventueel een beetje Parmezaanse kaas overheen. Let op: dan is het niet meer veganistisch of lactosevrij!

 

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties
INGREDIËNTEN