logo
RECEPT

Muffins van ei: een gezond ontbijt!

220514100211muffinimage.png
INGREDIËNTEN

Ik had zin in een omelet, maar wilde het eens anders dan anders doen. Een vluchtige blik in mijn keukenkast en ik was eruit; ik ging muffins van ei maken! In principe kun je er alles in doen wat je lekker vindt, net als bij een omelet. Ik ging voor een mengsel van groenten en kaas, maar liefhebbers kunnen er bijvoorbeeld ook reepjes ham of blokjes spek aan toevoegen. Voor een iets minder gezonde variant kun je de groenten weglaten en er drie soorten kaas in doen, zoals cheddar, feta en gorgonzola. 

 

Je bakt de muffins in een ingevette muffinvorm (zo’n plateau met 6 gaten voor muffins), of gebruikt siliconen muffinvormpjes. Met dit recept maak je 6 muffins. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Vet de muffinvormpjes in.

 

Snijd de groenten (paprika en prei) fijn.

 

Kluts de eieren los met een vork, samen met de melk. Breng op smaak met een flinke snuf zout en peper. Voeg ook het paprikapoeder toe.

 

Doe de groenten in de muffinvormpjes en verdeel de feta erover. Giet het eimengsel in de vormpjes en zet in de oven.

 

Bak de muffins 25-30 minuten in de oven op 180 graden Celcius. Ze zijn klaar als het ei gestold en gaar is.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties