logo
290414134744mugimage.jpg
INGREDIËNTEN

De vorige mug cake die ik plaatste lukte niet bij iedereen direct. Van een aantal van jullie kreeg ik te horen dat de cake vloeibaar bleef. Waar dat precies aan ligt is niet voor mij niet helemaal te achterhalen, dus ik maakte gewoon nog een paar varianten – zodat er altijd eentje tussen zit die wél goed lukt bij jou! Voor deze variant gebruik je een ei én een banaan, wat het vloeibaar-blijven-probleem als het goed is oplost.

Deze hoeveelheden maken één mug cake, voor een persoon. Zoetekauwen voegen een of twee eetlepels honing, suiker of een suikervervanger toe, of gieten dat er na de bereiding over.

mug cake havermout

Bereidingswijze

Prak de banaan tot moes en meng er het ei en de havermout door. Voeg een snuf kaneel en een heel klein beetje zout toe.

Giet het beslag in een ingevet kopje (vandaar de term ‘mug’ cake) en zet het 2 minuten in de magnetron.

Liever niet in de magnetron? Zet je kopje dan in een voorverwarmde oven op 200 graden Celcius. Na 15-20 minuten is je mug cake klaar. Garneer eventueel met een kaneelstokje. Eet smakelijk!

 

VARIATIETIPS

skinny carrot mug cake

Recept: Skinny carrot mug cake

choco mug cake

Recept: Choco mug cake

 

roze mug cake met bietjes

Recept: Roze mug cake met bietjes

 

Snelle choco mug cake met amandelmeel

Recept: Snelle choco mug cake met amandelmeel

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Geraldine Duijghuisen zegt: 3rd nov 14 12:04 pm

    Hij is heerlijk! Ik heb er wel twee theelepels kaneel in gedaan en 3 minuten in de magnetron! Ook lekker om als toetje te serveren met chocoladesaus gemaakt van: 1 eetlepel kokosolie, 2 theelepels cacao en 2 theelepels honing:)!