logo
RECEPT

Onbijt trifle met Griekse yoghurt en ananas

090515162551yoghurtimage.jpg
INGREDIËNTEN

Fruitig en licht, precies zoals een ontbijtje moet zijn. Deze trifle maak je het beste in een glas, zodat je de afzonderlijke laagjes ziet zitten. Tip: eet de trifle direct, omdat de muesli en gepofte quinoa anders het vocht uit de yoghurt opnemen en zompig worden.

 

Dit recept is voldoende voor een ontbijtje voor twee personen. Als je geen gepofte quinoa hebt of kunt vinden kun je ook wat extra muesli toevoegen, of bijvoorbeeld een laagje maken met extra noten zoals walnoten of amandelen. Die heb ik ook toegevoegd, als extra garnering.

Roer de Griekse yoghurt los met de honing en het vanille extract.

 

Vul twee glazen met een laagje Griekse yoghurt, in totaal 1/3 van alle yoghurt. Daarbovenop komt een laagje ananas, waarvoor je de helft van de ananas gebruikt. Je houdt dus in totaal de helft van de ananas over.

 

Ga verder met een laagje Griekse yoghurt, opnieuw 1/3, verdeeld over de twee glazen.

 

Daarbovenop komt de muesli. Strooi een klein beetje geraspte kokos over de muesli.

 

Opnieuw een laagje yoghurt; het 1/3 deel dat je nog over had, verdeeld over de twee glazen.

 

Verdeel de rest van de ananas over de yoghurt. Maak een topping van de gepofte quinoa en de rest van de geraspte kokos.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties