logo
RECEPT

Ontbijtkoekjes met witte chocolade en pistache

Ontbijtkoekjes met pistache en witte chocolade
INGREDIËNTEN

Inmiddels weten jullie dat we hier bij Foodness gek zijn op ontbijten. Toetjes als ontbijt, smoothies, pannenkoekjes, fritatta’s; wij houden van eten en beginnen de dag daar het liefst mee. Maar niet iedereen heeft dat geluk, er zijn nog steeds een heleboel mensen die ’s ochtends niet ontbijten, omdat ze geen tijd en/of geen trek hebben.

Gelukkig kun je deze ontbijtkoekjes van Key ingredients heel gemakkelijk meenemen, zodat je ze ook in de trein, op kantoor of op school op kunt peuzelen. Ze zijn dus geschikt voor ‘slechte’ ontbijters, maar eigenlijk ook heel lekker als tussendoortje. Voor een healthier variant vervang je de stukjes witte chocolade door gedroogde cranberries.

Nodig voor de koekjes

Havermout, 100 gram
Amandelmeel, 100 gram
Lijnzaad, 25 gram (gemalen)
Kokosolie, 2 eetlepels (gesmolten)
Appelmoes, 3 eetlepels
Honing, 100 gram
Kaneelpoeder, 1 theelepel
Bakpoeder, 1 theelepel
Pistachenoten, 80 gram (grof gehakt)
Witte chocolade, 80 gram (grof gehakt)

Bereidingswijze voor ontbijtkoekjes met witte chocolade

  1. Verhit de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Meng de honing, appelmoes en kokosolie goed door elkaar zodat het een goed gehusselde massa wordt.
  3. Meng in een grote kom de overige ingrediënten door elkaar, behalve de chocolade en pistachenootjes.
  4. Giet hierna het mengsel van de honing en kokosolie erbij en mix het geheel met een houten lepel goed door elkaar. Spierballen kweken zullen we!
  5. Roer als laatste de witte chocolade en pistachenootjes door het deeg.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier, rol balletjes van ongeveer 3 centimeter en druk ze plat op het bakpapier. Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de oven.
  7. Laat de koekjes 10 minuutjes afkoelen voor je ze serveert of verpakt om mee te nemen.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties