logo
290415145515R225Image.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de saus
Ter garnering

Oosterse recepten zijn helemaal het einde. Vooral nu Claartje zich aan de andere kant van de wereld bevindt, past dit perfect in het plaatje. In Azië wordt zoetzure kip met rijst op 1000 verschillende manieren gemaakt, wisselend per land en regio, maar daar gaan we niet kinderachtig over doen.

 

Het originele recept van Cooking and Beer bevat witte rijst, maar liever gebruik je zoals gewoonlijk zilvervliesrijst voor de gezonde vezels. Dit gerecht is voor 4 personen.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 

Doe de ingrediënten voor de saus in een grote mengkom en roer door tot alles goed gemengd is.

 

Verhit in een grote pan of wok olie. Doe daar de kipfilet, gember, knoflook en rode peper bij. Bak ongeveer een minuutje en doe de champignons en paprika erbij en bak 3 minuten.

 

Giet na 3 minuten de saus erbij en roer goed door. Doe de deksel op de pan en kook voor ongeveer 5-6 minuten of totdat de kip helemaal gaar is.

 

Verdeel de rijst over de borden en verdeel de saus erover. Maak het gerecht af met de ringetjes lente-ui on top.

 

Enjoy!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties