logo
301014100127image.jpg
INGREDI√čNTEN

Yesss, de Sint is weer in ’t land. En daar horen natuurlijk pepernoten bij. Al eerder plaatsten we een recept voor gezonde gevulde speculaas en nu gaan we op de pepernotentoer. De échte nog wel. Oud-Hollandse pepernoten volgens een gezond(er) recept. Deze pepernoten bevatten geen (toegevoegd) vet en krijgen door de specerijen een sterke smaak. Doordat ze niet te lang worden gebakken, worden ze lekker taai – zo hoort dat bij echte pepernoten.

 

Let op: het zijn dus niet de knapperige kruidnoten die tegenwoordig vaak pepernoten genoemd worden, met dit recept maak je echt de klassieke taaitaai-achtige pepernoten!

 

Kneed alle ingrediënten samen goed tot een deeg.

 

Laat het deeg afgedekt minstens een uur in de koelkast rusten. Zo trekken de smaken goed in elkaar.

 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

 

Maak van het deeg rolletjes en snijd hier blokjes van af.

 

Verdeel de pepernoten over een bakplaat met bakpapier en bak ze 10 tot 15 minuten.

 

Snack gezond en geniet!

 

Liefs, Sint & Piet

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties