logo
RECEPT

Pangasiusfilet met parmaham, romatomaat en basilicum

171213112912Pangasiusimage.jpg
INGREDIËNTEN

Dit voorgerecht van Leonie van GEWOONWATEENSTUDENTJESAVONDSEET is een heel prettig voorgerecht, maar kan ook prima als lichte lunch. Het is snel, makkelijk, gezond en ook nog eens lekker. Wil je een glutenvrije maaltijd? Maak de toast dan van glutenvrij brood. De hoeveelheid van de ingrediënten is gebaseerd op een voorgerecht voor 2 personen.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

 

Vouw de parmaham om de stukjes pangasiusfilet. Maak tegelijkertijd de sterrentoast door het casinobrood in te smeren met tomaat, olijfolie, knoflook (bewaar ½ teentje voor de pesto) en wat peper en zout. Insmeren met tomaat doe je door de tomaat te halveren en met de sappige kant tegen het brood te wrijven.

 

Snijd de toast in de vorm van een ster (of hartje?) met behulp van een vooraf uit papier geknipte vorm die je op de toast legt. Knip of snijd langs de randen van het papier.

 

Doe de pangasiusfilet in een ovenschaal in de oven, leg daarbij de toast op het rooster. Laat beiden 15 minuten op 180 graden Celsius in de oven staan.

 

Snijd ondertussen per voorgerecht twee romatomaatjes in dunne plakjes en leg deze alvast op de borden. Strooi basilicum over de tomaat heen.

 

Maak ondertussen de pesto door pijnboompitten, Parmezaanse kaas, olijfolie, ½ teentje knoflook en verse basilicum te staafmixeren. Om de pesto goed te kunnen verdelen is het handig om extra olijfolie toe te voegen zodat het lekker smeuïg wordt.

 

Leg de toast op het bedje van de romatomaatjes, en leg daarop de vis. Garneer het gerecht met een blaadje basilicum op de vis en verdeel de pesto over het bord.

 

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties