logo
RECEPT

Parelgortsalade met boerenkool

271114103602R174Image.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de salade
Voor de vinaigrette

Boerenkool is nog volop verkrijgbaar en súper gezond, dus daar maken we dan ook graag gebruik van. Heb je wel eens van parelgort gehoord? Het is gepelde gerst, waarvan de korrels na het pellen rond worden geslepen. De korrels zijn na het koken net als quinoa te gebruiken in salades of als vervanger voor bijvoorbeeld rijst of pasta. Parelgort is bij de meeste natuurwinkels te krijgen en zelfs bij sommige supermarkten.

 

Denise van Sweet peas & Saffron doet dit maar al te graag en maakt deze parelgortsalade met boerenkool, feta en een heerlijke vinaigrette.

Kook de parelgort volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat het daarna afkoelen.

 

Klop in de tussentijd de ingrediënten voor de vinaigrette tot een mengsel en meng de boerenkool er goed doorheen.

 

Doe je de vinaigrette en de rest van de ingrediënten bij de afgekoelde parelgort.

 

Snijd voor het serveren de avocado in blokjes en meng deze met de salade.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties