logo
RECEPT

Pasta met saus van kokosmelk, spinazie en boerenkool

180214151026E27Image.jpg
INGREDIËNTEN

Voor deze pasta van Foodess (nee, niet Foodness, maar Foodess!) maken we een andere saus dan anders. Deze saus van kokosmelk, spinazie en boerenkool maakt deze pasta winters, maar toch fris. Wil je toch geen volledig vegetarische pasta? Voeg dan een handje garnalen toe aan de saus. Glutenvrije eters kiezen uiteraard voor een glutenvrije pastasoort. De hoeveelheden zijn voldoende als hoofdgerecht voor 6-8 personen.

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Kook de pasta al dente voor een goede bite.

 

Verwarm in de tussentijd een scheut olijfolie in een grote steelpan. Bak daarin de knoflook, jalapeño peper en gember. Bak totdat de knoflook zacht is.

 

Voeg vervolgens de kokosmelk toe, doe de deksel op de pan en breng aan de kook.

 

Doe de fijn gesneden boerenkool en spinazie erbij in, doe de deksel op de pan en kook totdat de kokosmelk lichtgroen wordt.

 

Voeg de munt toe en haal de pan van het vuur. Gebruik een staafmixer of blender om de saus de pureren. De kleine groene blaadjes hoeven niet helemaal tot moes gepureerd te worden. Voeg tijdens het pureren af en toe een snuf zout toe totdat de smaken goed naar voren komen.

 

Als de pasta is gekookt, schep je wat pastawater uit de pan voordat je het afgiet. Haal de pasta door de saus en doe het pastawater er beetje bij beetje doorheen om de saus te verdunnen. Zorg dat de pasta en saus goed zijn gemengd.

 

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties