logo
RECEPT

Plaattaart van bladerdeeg, met geitenkaas, veldertjes, erwten en munt

Plaattaart met veldertjes
INGREDIËNTEN

Het is een kruising tussen pizza en hartige taart, en daarom vind ik plaattaart zo ontzettend lekker. Je maakt de bodem van bladerdeeg en belegt ‘m met allemaal lekkere dingen. Dertig minuten in de oven, et voila! Om het geheel wat vezels mee te geven en extra vullend te maken versierde ik mijn plaattaart met bonen (veldertjes, uiteraard!), een mix van doperwten, linzen en maïs van HAK, geitenkaas en munt. Over de veldertjes heb ik al genoeg verteld, dus oplettende lezers weten inmiddels wel dat dat jonge kapucijners zijn die je heel makkelijk kunt toevoegen aan een maaltijd om die verzadigender te maken. Wat voor mij nieuw was zijn de sta-zakken van HAK met verschillende soorten bonen bij elkaar; die je niet eens meer hoeft af te gieten. Ik had een mix met o.a. doperwten en maïs, dat je gewoon een beetje uitschudt over de bladerdeegtaart. Ideaal!

Plaattaart met veldertjes

Bereidingswijze plaattaart

(Voor 4-6 porties)

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Roer de (soja)yoghurt los met de helft van de geitenkaas. Het is niet erg als er nog wat kleine klontjes in zitten, maar probeer de grootste klonten eruit te roeren. Breng op smaak met zout en peper.

Plak de plakjes bladerdeeg met de randjes aan elkaar, zodat je één grote plaat krijgt. Dit is de bodem van de taart.

Vouw de randjes van de taart dubbel of iets omhoog, zodat je onthoudt dat daar geen vulling moet komen.

Verdeel het geitenkaasmengsel over het bladerdeeg. Smeer het uit met de achterkant van een lepel.

Verdeel de uitgelekte veldertjes en de mix van doperwten, linzen en maïs over de plaattaart.

Verbrokkel de overige helft van de geitenkaas over de taart, en de helft van de munt.

Schuif de plaattaart in de oven en bak ‘m ongeveer 30 minuten op 200 graden Celsius.

De taart is klaar als de randjes goudbruin gekleurd zijn. Laat iets afkoelen, garneer met de rest van de verse munt, en smullen maar!

Plaattaart met veldertjes

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 







REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties