logo
301013095458Recept6image.jpg
INGREDIËNTEN

Deze plaattaart kun je ook met gewoon bladerdeeg maken in plaats van glutenvrij bladerdeeg, maar dan is recept natuurlijk niet meer glutenvrij. Dit recept is voldoende voor 2 personen als hoofdgerecht, maar je kunt er ook prima een voorgerecht voor 4 personen van maken.

Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius en laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Kook de asperges maximaal 3 minuten en laat afkoelen. 

 

Snijd de schil van de sinaasappel zodat er geen wit vlies meer te zien is (dat is bitter!) en snijd met een scherp mes de partjes vruchtvlees tussen de lamellen uit. 

 

Knutsel de plakjes bladerdeeg tot één groot vierkant door de randjes aan elkaar te plakken met een beetje water. Klop het ei door de kwark met een snufje zout en peper tot het een egale massa is en spreid uit over het bladerdeeg, waarbij je aan de randen ongeveer een centimeter vrijlaat.

 

Verdeel de asperges over de taart, evenals de sinaasappel. Bak 20 minuten tot de rand goudbruin is. 

 

Eet smakelijk!

 

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties