logo
100315174250ovenschaalimage.jpg
INGREDI√čNTEN

Een bijgerecht kan heel makkelijk een hoofdgerecht worden, zeker als je het hebt over ovenschotels. Als je deze ovenschotel maakt met alleen prei is het een bijgerecht, als je er plakjes gekookte aardappel en/of gerookte kip bij doet is het al snel een hoofdgerecht. Het sausje lijkt op een moddervet roomsausje, maar je raadt het al: dat is het niet! Je maakt het met zijdetofu en cashewnoten, dus het bevat geen dierlijke ingrediënten en is volledig veganistisch. Oké, als je er net als ik een lading geraspte kaas overheen gooit is het niet meer veganistisch. Maar goed, wel nog een stuk lekkerder, als je het mij vraagt.

 

Het recept voor de saus met zijdetofu vind je ook hier. Dit bijgerecht is voor 2 personen. Voeg 250 gekookte aardappel (in plakjes) en 150 gram gerookte kip (in reepjes) toe aan het recept als je er liever een volledige maaltijd van maakt.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

 

Was en snijd de prei en doe de stukjes in een ovenschaaltje. Kijk de video hieronder om te zien hoe je prei makkelijk en snel kunt wassen!

 

 

Laat de cashewnoten een uurtje weken in koud water.

 

Vermaal de cashewnoten en de zijdetofu in een blender of keukenmachine tot ze een romige en egale saus vormen. Voeg naar smaak eventueel wat geraspte nootmuskaat, zout en peper toe.

 

Verdeel de saus over de prei. Als je kip en aardappel wil toevoegen doe je die eerst bij de prei, en giet je de saus er vervolgens overheen. Strooi indien gewenst ook nu de kaas over de saus.

 

Bak de ovenschotel 20 minuten in de oven op 180 graden Celsius. Zet daarna nog 3 minuutjes onder de grill om de kaas te gratineren; dan krijg je een lekker knapperig korstje. Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties