logo
RECEPT

Pure chocoladebrokken met amandelen, kokos en zeezout

050115163055R187image.jpg
INGREDI√čNTEN

Loop het water je ook al in de mond bij het lezen van deze titel? Logisch, chocolade is ook onweerstaanbaar. Deze pure chocoladebrokken met stukken amandelen zijn nog onweerstaanbaarder (is dat een woord?). Ze zijn niet alleen een plezier voor het oog, maar smelten ook heerlijk weg op de tong. Snel uitproberen dus, deze chocoladeverwennerij naar recept van Eozafë!

Bedek een kleine bakplaat met aluminiumfolie of bakpapier.

 

Verwarm de chocolade en roer het door, tot het volledig is gesmolten. Dit kun je au bain marie doen of met behulp van de magnetron. Zet in dat laatste geval een magnetronbestendig bakje (bv. van plastic of aardewerk) met de in stukjes gebroken chocolade gedurende een minuut of twee in de magnetron op volle sterkte. Check of de boel gesmolten is door het door te roeren, en zet indien nodig nog 30 seconden terug in de magnetron.

 

Giet de vloeibare chocolade nu op de beklede bakplaat en strooi gelijk de amandelen, het kokosschaafsel en zeezout eroverheen.

 

Laat dit nu een kwartier afkoelen in de koelkast.

 

Breek of snijd de chocoladereep in gelijkmatige stukjes.

 

Bewaar de brokken in de koelkast.

 

Lekker voor bij de thee!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties