logo
030714113122R100Image.jpg
INGREDI√čNTEN

Quesadilla’s zijn inzetbaar als lunch of hapjes, of zelfs als avondeten met een bijpassende salade ernaast. In het recept worden de quesadilla’s dubbel gevouwen in de pan, maar je kunt er ook voor kiezen om ze in hun geheel te bakken. Gebruik dan in plaats van drie (zoals in dit recept van Yummy Addiction) liever vier tortilla’s, en leg een tweede tortilla bovenop de vulling voor je de quesadilla omdraait. 

Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Vet de paprika lichtjes in en leg deze op de hete grillpan, totdat deze zwartgeblakerd is. Als je geen grillpan hebt, kun je de paprika ook in de oven op de grillstand doen.

 

Stop de gegrilde paprika in een zakje en zet deze even opzij. Na ongeveer 10 minuutjes kun je het vel er gemakkelijk af pellen en de paprika in blokjes snijden.

 

Vermeng in een kommetje de balsamicoazijn, honing en 2 eetlepels olijfolie met een beetje zout en peper. Fruit de ui en knoflook in een koekenpan in de overige olie en voeg hierna het balsamico-honingmengsel toe aan de pan. Laat dit 5 minuutjes pruttelen, zodat de ui karameliseert.

 

Bak (of kook, wat je lekkerder vindt) de kipblokjes of het kippengehakt tot ze gaar en lichtbruin zijn. Doe deze in een kom samen met de gekarameliseerde ui en barbecuesaus. Schep dit goed om.

 

Verhit een theelepel boter in een grote koekenpan. Leg een tortilla in de koekenpan en bestrooi de helft met cheddar. Doe er daarna een laagje van het kippenmengsel overheen, een derde van de blokjes paprika en rucola, en daarna nog een laagje cheddar. Vouw de tortilla dubbel en bak hem 2-3 minuutjes per kant, tot hij goudbruin is.

 

Herhaal dit met de overige 2 tortilla’s en snijd de tortilla’s in puntjes voor je ze serveert.

 

Eet smakelijk!

 
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties