logo
RECEPT

Quinoa met garnalen en knoflookboter

010414104337E33Image.jpg
INGREDI√čNTEN

Deze quinoa van Pinch of Yum bereiden we iets anders dan anders. We bakken de quinoa even mee met andere ingrediënten om de smaak goed samen te brengen. Don’t worry, het is zo gepiept! Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.

Verwarm een eetlepel (olijf- of kokos)olie in een grote pan, voeg de ui toe en bak totdat deze zacht is. Doe vervolgens 2 theelepels uitgeperste knoflook in de pan en bak mee. Blijf roeren zodat het niet aanbakt.

 

Doe de quinoa in de pan samen met ½ theelepel chilipoeder. Strooi zout en peper over de quinoa en bak voor ongeveer 1 minuut zodat de knoflook en ui hun smaak afgeven aan de quinoa. Voeg daarna dubbel zoveel bouillon toe als dat je aan quinoa gebruikt (dus ongeveer 7 deciliter) en breng aan de kook. Laat gedurende 15-20 minuten pruttelen.

 

Terwijl de quinoa aan het koken is, verwarm je 1 eetlepel boter in een grote koekenpan. Doe de garnalen in de pan en doe daar de overige chilipoeder bij. Doe daar zout en peper naar smaak overheen en bak totdat de garnalen goudbruin zijn, een minuut of 4. Voeg 1 theelepel knoflook toe en bak dit mee totdat de knoflook smaak afgeeft. Haal de garnalen uit de pan.

 

Smelt de rest van de boter in de koekenpan, samen met de rest van de knoflook. Je kunt hier eventueel ook knoflookpasta gebruiken. Dit is je knoflookboter.

 

Doe de quinoa in een ovenschaal en leg daarop de garnalen. Leg bovenop verse peterselie en sprenkel citroensap over de garnalen. Zodra de knoflookboter enigszins is afgekoeld, giet je dit over de quinoa en serveer je het gerecht meteen.

 

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties