logo
RECEPT

Quinoasalade met kip, feta en rucola

191113103939Recept27image.jpg
INGREDIËNTEN

Eet je lactosevrij, dan kun je de feta weglaten in dit recept van Garlic my Soul of vervangen voor een goede harde, oude kaas – die bevat geen lactose. Gebruik in plaats van gewone kipfilet liever kipdijfilet, die heeft veel meer smaak. Zo hoef je ook minder kip te gebruiken om toch die lekkere smaak te behouden; 75 gram per persoon is al genoeg. Als je niet zo’n kleine hoeveelheid kunt kopen verdubbel je de hoeveelheden van het hele recept en heb je in plaats van alleen een avondmaaltijd voor 2 personen ook een lunch voor 2 personen voor de volgende dag.

Kook de quinoa volgens aanwijzingen op de verpakking. Tip: kook de quinoa in bouillon voor extra veel smaak.

 

Bak de kipdijfilet in een theelepel kokosolie gaar. Breng op smaak met, zout, peper en het sap van de citroenen die je uitperst boven de pan terwijl je de kip bakt. Hou je niet van teveel zuur? Hou het dan bij één citroen.

 

Doe de rucola in een kom en voeg de gekookte quinoa toe. Meng de gare kipdijfilet erdoor, evenals de feta en de zongedroogde tomaten.

 

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties