logo
RECEPT

Reuze chewy chocolate chip cookies

chocookie vanille reuzenkoek
INGREDIËNTEN
Voor de koeken

Wanneer je een pakketje met ingrediënten voor chocolate chip cookies opgestuurd van Ben & Jerry’s, dan moét je natuurlijk wel koekjes bakken. Sarah maakte er een berg chewy, cakey chocolate chip cookies van die te lekker zijn om te weerstaan. Ik plaatste laatst al een artikel over hoe de ingrediënten van een koekje bepalen of een het knapperig of chewy wordt – dit koekje is heerlijk chewy. En ja, ik gebruik voor de verandering gewoon roomboter en rietsuiker. Het is namelijk helemaal niet erg om die ingrediënten af en toe te gebruiken. Sterker nog, het is bijzonder lekker!

Chocolate chip cookies met suiker

Probeer alleen te blijven variëren; kook en bak soms met roomboter, soms met kokosolie, weer een andere keer met olijfolie of met andere onverzadigde vetten. Hetzelfde geldt voor suiker: af en toe rietsuiker of basterdsuiker gebruiken in de keuken is écht hartstikke prima. Doe het alleen niet elke dag, en wissel af met honing, stevia, kokosbloesemsuiker of bijvoorbeeld agavesiroop.

Heb je geen vanillebonen- of peulen om verse vanille uit te schrapen, dan kun je ook gewoon vanille extract gebruiken. Dit recept maakt 15 tot 20 reusachtige koeken.

choco koek vanille

Ingrediënten chocoladekoekjes

Boekweitmeel, 300 gram
Rietsuiker, 150 gram
Eieren, 2 stuks
Bakpoeder, 1 eetlepel
Pure chocolade, 100 gram
Vanillebonen, 1 boon (of 1 theelepel merg / essence)
Roomboter, 200 gram (op kamertemperatuur)

Bereidingswijze chocolate chip cookies

Verwarm de oven van te voren op 180 graden Celsius.

Mix de boter (op kamertemperatuur) en de rietsuiker tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe zodat het mengsel niet gaat scheiden.

Voeg de vanilleboon of de vanille extract, het bloem en het bakpoeder toe aan het mengsel en mix het kort.

Voeg de chocoladestukjes aan het einde en roer het alleen met een spatel; zo krijg je geen taai koekje.

Verdeel het beslag in kleine hoopjes met een oliebollentang of 2 lepels op een met bakpapier beklede bakplaat. Let op: Zorg ervoor dat er minimaal 5 centimeter tussen de koekjes ligt want ze spreiden uit.

Bak de koekjes 12 tot en met 14 minuten, tot ze goudbruin zijn. De koekjes zullen nog zacht zijn dus laat ze nog even afkoelen voordat je ze van de bakplaat verwijdert.

Eet smakelijk – ik heb er zelf al 3 opgegeten tijdens het tikken van dit recept.

reuzen chocolate chip koekje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties