logo
Rijstsalade met tahindressing
INGREDIËNTEN
Voor de rijstsalade
Voor de tahindressing

Tahin is een pasta die gemaakt wordt van sesamzaadjes, en die qua structuur lijkt op pindakaas. Het is een van de smaakmakers in houmous (waarvoor je kikkererwten vermaalt met tahin en citroensap), maar ook heel lekker in een saladedressing.

Rijstsalade met tahindressing

Bereidingswijze rijstsalade 

(voor 4 porties)

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1/2 centimeter dikte. Grill ze in een grillpan of in een tosti- of grillijzer. Zelf bestrooi ik aubergine eigenlijk nooit met zout van tevoren, maar als je dat gewend bent kun je dat natuurlijk gewoon doen. Vergeet in dat geval niet de aubergine goed af te spoelen voor je gaat grillen.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin kleuren.

Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar met een vork. Lekker klutsen!

Doe de rijst in een grote schaal. Schep de rucola erdoor. Verdeel de gegrilde aubergine erover. Schep de tahindressing door de salade.

Verdeel de pijnboompitten erover.

Eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties