logo
RECEPT

Risotto met rode bieten, geitenkaas en walnoten

rode risotto met geitenkaas en noten
INGREDIËNTEN
Voor de risotto

Hèt ultieme comfort food, maar dan in een roze jasje. Deze risotto van Jessica van Eat Run Love is to die for! De combinatie van romige risotto met zoete bietjes en romige geitenkaas is een briljante. De rucola zorgt ervoor dat de risotto niet te machtig wordt en geeft het een lekker pittig smaakje. Naast het wachten tot de risotto gaar wordt is er eigenlijk niets ingewikkelds aan dit recept. Een beetje hakken, een beetje roeren en natuurlijk heerlijk eten! Wil je nog een ander  risotto recept met geitenkaas of rucola proberen? Probeer dan eens mijn risotto met paddenstoelen en geitenkaas of risotto met rucola en spinazie.

Dit recept is voor 4 personen.

risotto bieten geitenkaas walnoten

Bereidingswijze

Kook de bieten in 30 minuten gaar (Als je gekookte bieten hebt gekocht kun je deze stap natuurlijk overslaan)

Pureer de gekookte bieten in een keukenmachine of een blender.

Snipper een ui en hak de knoflook fijn.

Verhit een pan en bak de ui en knoflook tot de uien glazig worden.

Voeg dan de risotto en rozemarijn toe en bak dit tot de risotto een tikkend geluid geeft.

Voeg de bouillonblokjes en wat heet water aan de risotto toe.

Blijf de risotto contant roeren. Als al het water is opgenomen dan kan er meer water toegevoegd worden aan de risotto. Herhaal deze stap en blijf de risotto roeren tot de risottorijst gaar is. Dit proces kan 20 – 30 minuten duren.

Voeg uiteindelijk de bietenpuree en de geitenkaas t0e en meng het. Laat de risotto vijf minuten pruttelen en zet het vuur uit. Laat de risotto hierna nog even in de pan rusten.

Verdeel de rucola over de borden en server de risotto er overheen. Strooi als laatste nog wat gehakte walnoten erover.

bieten risotto geitenkaas

Eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties