logo
310715160105R266Image.jpg
INGREDIËNTEN

Het weer is goed, dus de eetlust is waarschijnlijk minder groot. Om een lekker licht receptje op tafel te zetten is deze soep van geroosterde wortel meer dan perfect. Nog beter: zorg dat iemand anders het voor je maakt, zodat jij nog lekker uitgebreid in de zon kunt blijven zitten. Dit recept van A Plan for Cooking is genoeg voor 4-6 porties. 

Verhit de oven voor op 200 graden Celsius.

 

Maak de wortels schoon en snijd in blokjes.

 

Snijd de zaadlijsten uit de paprika en snijd in grote stukken.

 

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de wortels, paprika's, tomaten en groene chili op.

 

Rooster ongeveer 45-50 minuten, draai de ingrediënten na 20 minuten om.

 

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en fruit de uien ongeveer 3 minuten. Doe daarna de knoflook erbij en bak ongeveer een half minuutje mee. Doe de kippenbouillon, gember, citroengras, laurierblaadjes, tijm en zout naar smaak erbij. Laat ongeveer 30 minuten doorkoken.

 

Nadat de groente geroosterd is, doe je de wortels bij de kippenbouillon. De rest van de geroosterde groenten laten we even afkoelen.

 

Haal het vel van de tomaten, paprika en groene chilipeper. Haal ook de zaadlijsten en pitjes uit de peper.

 

Haal het laurierblad, gember en citroengras uit de soep en doe de tomaten, paprika en groene peper erin en laat 15minuten koken.

 

Laat de soep afkoelen en pureer met de blender of staafmixer.

 

Roer de kokosmelk erin en klaar is kees!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties