logo
RECEPT

Rucolasalade met aardbeien en citroendressing

140114102011E10image.jpg
INGREDIËNTEN

Deze salade van Cook Eat Paleo is heel makkelijk om te maken, maar erg lekker. Kun je geen Meyer citroenen (een kruising tussen citroen en mandarijn) vinden? Dan kun je hier ook gewone citroenen voor gebruiken. Dan moet je wel een klein beetje honing toevoegen voor een licht zoete smaak. De hoeveelheden van de ingrediënten zijn genoeg voor een lichte lunch voor twee personen.

 

Wie liever geen aardbeien gebruikt in januari (wegens milieufactoren en/of de pittige prijs) vervangt die door seizoensfruit, zoals partjes mandarijn of stukjes peer. 

 

Voor de dressing gebruiken we hier avocado olie, dat je ook als bodylotion of massageolie kunt gebruiken en dat o.a. te koop is bij de Tuinen. In plaats van avocado olie kun je ook gewoon olijfolie gebruiken.

 

Leg de rucola op de borden, strooi daaroverheen het amandelschaafsel en leg daarop de aardbeipartjes

 

Meng het citroensap, avocado olie, zout en peper tot een dressing.

 

Sprenkel een beetje dressing over de salade en serveer de rest ernaast. Strooi nog wat zout en peper over de salade naar smaak. 

 

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties