logo
RECEPT

Salade met zoete aardappel, spinazie, walnoten en granaatappelpitten

310114160352zoeteaardappelimage.jpg
INGREDI√čNTEN

Wie niet veganistisch of lactosevrij eet kan zachte geitenkaas of feta toevoegen aan deze salade. Zelf ben ik meestal te lui om de pitten uit een granaatappel te halen, dus koop ik de kant-en-klare versie. Minder rotzooi. Wie wel zelf aan de slag gaat kan in deze video zien wat de beste manier is pitten uit een granaatappel te verwijderen.

 

De hoeveelheden in dit recept zijn voldoende voor een hoofdgerecht voor twee personen.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.

 

Boen de zoete aardappels goed schoon maar laat de schil zitten. Snijd ze in partjes. Hussel ze om met een fikse scheut olijfolie, spreid uit over een met bakpapier beklede ovenplaat en rooster ze in 20 minuten gaar.

 

Ontpit de dadels als dat nodig is en snijd ze in de lengte door de helft.  

 

Verdeel de spinazie over de twee borden. Schik de geroosterde zoete aardappel erop (bestrooi ze snel met een klein beetje zeezout) en strooi de walnoten, dadels en granaatappelpitten erover.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties