logo
290615114022R253Image.jpg
INGREDI√čNTEN
Voor de dressing

Het aspergeseizoen loopt alweer op zijn einde, maar met een beetje mazzel kun je bij jou in de supermarkt of bij de groenteboer nog een laatste bosje scoren, of twee. Deze salade van Sabrina Sue is namelijk de moeite waard om een klein beetje moeite voor te doen. Dit gerecht is genoeg voor een voorgerecht of lunch voor 4 personen of als een hoofdgerecht voor 2 personen.

 

Mocht een kilo asperges je teveel lijken (het is ruim gerekend), dan kom je met 700 – 800 gram ook een heel eind. Bedenk wel dat we het gewicht in dit recept bruto rekenen: de houtige en harde onderkant van de asperges snijd je eraf nadat je ze hebt gewogen en gekocht, dus je serveert geen kilo asperges.

Meng de azijn, mosterd, honing en citroensap in een schaaltje. Roer de olijfolie er langzaam door en strooi ten slotte de bieslook erdoor en zet opzij.

 

Was de asperges en snijd de onderkanten eraf. Blancheer de asperges 3 minuten in kokend en koel af in ijswater. Hierdoor garen de asperges niet verder.

 

Snijd de asperges in plakken met een mes of dunschiller en leg ze op een bord.

 

Pocheer je eitje volgens deze tutorial van Claartje, dan kán het niet mis gaan.

 

Rooster de sneetjes brood, brokkel ze met je vingers in stukjes en verdeel over de salade: huisgemaakte croutons!

 

Leg je eitje op je salade, besprenkel met de dressing in serveer.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties