INGREDIËNTEN
-
Pannenkoek 2 stuks (liefst boekweitpannenkoeken)
-
Champignons 100 gram
-
Philadelphia naturel 2 eetlepels (of een ander soort roomkaas)
-
Basilicum 1 takje, vers
-
Kipfilet 4 plakjes
-
Hüttenkase 4 eetlepels
Het liefst maak ik ‘healthified’ versies van niet zo bijster gezonde gerechten, door het gehalte aan verzadigde vetten en geraffineerde suikers omlaag te brengen. In Noord-Frankrijk at ik in de briljant leuke stad Amiens een crepe picarde – typisch voor de streek – gevuld met ham en paddenstoelen en drijvend in een shitload aan room. Oh, en met een berg kaas erover. LEKKER, maar niet heel erg verantwoord. Ik bakte een pannenkoek van boekweitmeel, verving de room door roomkaas light (Philadelphia, om precies te zijn), en de kaas door Hüttenkäse. Dit recept is goed voor één persoon als flinke lunch of als avondmaaltijd.
Meer lezen over Frankrijk? Bekijk ook mijn artikel met 5 culinaire hotspots in Noord-Frankrijk, en het recept voor een fantastische zalmburger.
Pssst: het recept voor boekweitpannenkoeken vind je hier!
Bereidingswijze crepe picarde
Maak twee boekweitpannenkoeken volgens dit recept.
Snijd de champignons in plakjes. Bak ze samen met de 2 eetlepels roomkaas in een koekenpan. Voeg 2 eetlepels water toe en roer door, zodat je een roomsausje krijgt.
Beleg de pannenkoeken allebei met 2 plakjes kipfilet. Verdeel het champignonmengsel erover.
Rol de pannenkoeken dicht. Verdeel de Hüttenkäse erover. Grill 5 minuutjes in de oven.
Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de basilicum erover.
Enjoy!
SPECIAL FOODDEALS
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
INGREDIËNTEN
-
Pannenkoek 2 stuks (liefst boekweitpannenkoeken)
-
Champignons 100 gram
-
Philadelphia naturel 2 eetlepels (of een ander soort roomkaas)
-
Basilicum 1 takje, vers
-
Kipfilet 4 plakjes
-
Hüttenkase 4 eetlepels
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
Ziet er heerlijk uit! ????Vraagje; hoeveel gram boekweitpannenkoek maak je ongeveer?
Hoi Jolien, goeie vraag! Ik maakte twee boekweitpannenkoekjes volgens dit recept (https://foodness.nl/recipe/brunch-recept-boekweitpannenkoek-met-ricotta-en-vers-fruit/), maar dan met de helft van de ingrediënten. Dus 25 gram boekweitmeel voor 2 pannenkoekjes! Succes 🙂