logo
Slank diner: pompoensoep met kerrie
INGREDIËNTEN

Pompoen, pompoen en nog eens pompoen. Ik eet ‘m zelf bijna altijd geroosterd uit de oven (en dan met truffelmayonaise) maar je kunt natuurlijk ook heel goed soep maken van deze alleskunner. Met kerrie, een beetje sambal… Zelf voeg ik graag een scheutje slagroom toe, maar als je dit recept veganistisch of lactosevrij wilt houden laat je die natuurlijk weg. Of gebruik je sojaroom – net zo lekker!

Mocht je verder willen variëren, voeg dan wat blaadjes verse basilicum toe aan deze soep. Of in stukjes gesneden gegrilde courgette. Of wat verkruimelde feta. Of allemaal; ook heel lekker!

Slank diner: pompoensoep met kerrie

Bereidingswijze pompoensoep

(voor 1 liter soep)

Maak de pompoen schoon. Snijd hem door midden in de lengte zodat je de pitten en draden eruit kunt scheppen. Ik gebruik hier altijd een lepel voor. Snijd de rest van de pompoen in blokjes – de schil kun je gewoon eten! Haal wel het kopje (met steeltje) en kontje eraf: dat is heel hard en dus niet lekker.

Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan. Fruit de ui tot die glazig ziet.

Voeg het kerriepoeder en de stukken pompoen toe aan de pan. Bak een minuut of 3.

Voeg de bouillon toe en laat de pompoenstukjes zeker 15 minuten koken.

Pureer de soep met een staafmixer, tot je een gladde soep hebt zonder klontjes.

Breng de soep op smaak met sambal en eventueel een extra snufje zout.

Garneer met de slagroom en wat verse bladpeterselie.

Eet smakelijk!

Slank diner: pompoensoep met kerrie

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties