logo
RECEPT

Slanke lunchsalade met zoete aardappel, appel en rozijnen

060714223448saladeimage.jpg
INGREDIËNTEN

Zoete aardappel is een hele goede bron van zetmeel, omdat hij relatief weinig koolhydraten bevat maar wel heel veel vezels en vitaminen. Net als bijvoorbeeld quinoa en volkorenbrood bevat zoete aardappel koolhydraten die bestaan uit lange ketens, die je lichaam niet heel snel kan opnemen. Ze zorgen er dus voor dat je relatief lang een vol gevoel blijft houden, handig he?

 

Tip: bereid meteen een halve kilo zoete aardappel, zodat je ook wat kunt bewaren voor morgen of overmorgen.

Kook de zoete aardappel in 15 minuten gaar. Snijd hem in 6 of 8 partjes.

 

Klop de olijfolie en balsamicoazijn met een vork tot een simpele dressing.

 

Schik de salade, rozijnen, stukjes appel en geitenkaas.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties