logo
230415095157R221Image.jpg
INGREDIËNTEN
Ter garnering

Soep maken van kikkererwten is misschien iets dat niet snel in je op zou komen, maar toch is het onwijs lekker! Dat humus van kikkererwten wordt gemaakt, dat weet inmiddels bijna iedereen. Humus is zó lekker, dan kunnen we die kikkererwten toch ook prima gebruiken voor de soep?

 

Dit recept van The Picky Eater laat zien dat die kikkererwten in de soep zo gek nog niet zijn. Doen jullie mee?

Verhit de olijfolie op middelhoog vuur in een grote pan. Doe daar de ui en knoflook bij en bak voor ongeveer 10 minuten.

 

Blus af met het water en doe daar de rozemarijn bij (als je geen verse hebt kunnen vinden, kun je ook ¼ theelepel gedroogde rozemarijn toevoegen), samen met de kikkererwten en tomaten. Breng op smaak met ¾ theelepel zout en ¼ theelepel zwarte peper. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

 

Gebruik een blender of een staafmixer om de soep glad te maken. Kijk met een staafmixer uit dat je geen hete soep over je heen krijgt! Zodra de soep is gepureerd, roer je de balsamicoazijn erdoor en breng je het nogmaals aan de kook.

 

Zodra de soep kookt zet je het vuur uit en serveer je de soep met 1 eetlepel Parmezaanse kaas.

 

Eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties