logo
RECEPT

Spelt pitabroodjes met hummus, geroosterde bloemkool & veldertjes

HAK: Spelt pitabroodjes met hummus, geroosterde bloemkool en knapperige veldertjes erbij
INGREDIËNTEN
Voor de veldertjes
Voor de pita & bloemkool

Geroosterde veldertjes en geroosterde bloemkool zijn heel makkelijk te maken, want je knalt gewoon een lading kruiden over de groenten en parkeert die vervolgens een half uur in de oven. In vegetarische gerechten merk ik dat ik vaak geroosterde groenten gebruik als vervanger voor vlees, zodat er bijvoorbeeld geen stukjes kip meer nodig zijn om de boel vullend genoeg te maken. Veldertjes zijn jonge kapucijners die je gewoon in de supermarkt kunt vinden, in een pot van HAK. De veldertjes (vol eiwitten en vezels!) laat je eerst uitlekken en dep je vervolgens goed droog met een schonen keukendoek of wat keukenpapier. Hierdoor worden ze een tikje knapperig als je ze roostert – lekker!

HAK: Spelt pitabroodjes met hummus, geroosterde bloemkool en knapperige veldertjes erbij

Ook in gewone supermarkten kun je tegenwoordig pitabroodjes vinden die gemaakt zijn van speltmeel. Niet dat pitabroodjes van tarwemeel ‘slecht’ zijn hoor, maar voor de afwisseling is een andere graansoort ook wel eens lekker. Als je glutenintolerant bent (coeliakie) kun je overigens ook niet tegen de gluten in speltmeel. Dan kun je als alternatief beter glutenvrije broodjes of bijvoorbeeld maistortilla’s gebruiken. Overigens geldt voor sommige mensen die alleen ‘gevoelig’ zijn voor gluten in tarwe (en dus niet intolerant) dat ze wel goed reageren op gluten in spelt. In dat geval is het gewoon een kwestie van uitproberen!

HAK: Spelt pitabroodjes met hummus, geroosterde bloemkool en knapperige veldertjes erbij

Geroosterde bloemkool

Was de bloemkool. Snijd de bloemkool in roosjes.

Verdeel de bloemkool over een met bakpapier beklede ovenplaat.

Verdeel alle kruiden erover. Hussel de bloemkool, kruiden en olie door elkaar met je vingers of met een vork.

Rooster de bloemkool 25 – 35 minuten in de oven op 225 graden. Zet de grill aan tijdens de laatste 5 minuten, voor een extra krokante touch.

Let op: 10 – 20 minuten nadat je de bloemkool in de oven hebt gedaan moet je de ovenplaat met de veldertjes erbij zetten, dan zijn ze ongeveer tegelijk klaar!

HAK: Spelt pitabroodjes met hummus, geroosterde bloemkool en knapperige veldertjes erbij

Geroosterde veldertjes

Laat de veldertjes uitlekken in een vergiet of zeef. Dep droog met een schone keukendoek of wat keukenpapier.

Verdeel de veldertjes over een met bakpapier beklede ovenplaat.

Besprenkel de veldertjes met de olijfolie.

Verdeel alle kruiden erover. Hussel de veldertjes, kruiden en olie door elkaar met je vingers of met een vork.

Rooster ze in 15 minuten enigszins krokant in de oven. De buitenkant moet een lichte crunch krijgen, de binnenkant blijft zacht.

HAK: Spelt pitabroodjes met hummus, geroosterde bloemkool en knapperige veldertjes erbij

Bouw de spelt pitabroodjes

Rooster de pitabroodjes. Ik deed dat gewoon in een broodrooster – wel zo makkelijk. Tip: snijd ze voor het roosteren vast door. Als je het na het roosteren doet verbrand je je vingers door de stoom die binnenin ontstaat.

Verdeel de hummus over de onderste helften van de pitabroodjes. Ik gebruikte zelf hummus met koriander erin. Het recept voor zelfgemaakte hummus vind je hier – meng er op het laatst een handje verse koriander door voor een korianderhummus.

Verdeel de bloemkool en veldertjes erover.

Garneer eventueel met een lepeltje kwark en wat fijn gehakte verse munt.

Eet smakelijk!

HAK: Spelt pitabroodjes met hummus, geroosterde bloemkool en knapperige veldertjes erbij

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 








REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties