logo
RECEPT

Spinaziesalade met aardbei en mozzarella

180215134241saladecopy.jpg
INGREDIËNTEN

Soms ben je gewoon even toe aan een lichte maaltijd. Op zo'n moment is een salade ideaal: licht verteerbaar, maar door de hoeveelheid groente toch vol vitamines. Deze salade met mozzarella en aardbei bevat ook nog eens fruit; dan kun je de week wel weer aan!

 

Claudia van Hungryforhealthyfood eet vaak salades, zeker nu ze voor haar werk in Zuid-Afrika zit. Een ander voordeel van salades is dat ze makkelijk en snel te maken zijn. Perfect als je geen zin hebt om te koken. Je kunt er zelf lekker mee varieren en de restjes in je koelkast opmaken door ze door de salade heen te mengen. Goed voor jou en je portomonnee!

Snijd de aarbeiden doormidden.

 

Scheur de mozzarella in stukjes, snijd de komkommer in plakjes, de avocado in blokjes en de ui in kleine stukken.

 

Meng met de spinazie en rucola tot een geheel. 

 

Bak in een droge koekenpan de amandelen tot ze iets goudbruin kleuren en strooi met een eetlepel sesamzaadjes over de salade.

 

Meng voor de dressing olijfolie, balsamicoazijn, honing en een snufje zout en peper.

 

Doe de spinazie-rucolamix op je bord en verdeel daar de mozzarella, komkommer, ui, avocado en aardbeien over.

 

Maak de salade af met deze dressing en enjoy!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties