logo
RECEPT

Stevige chocoladetruffels met een vleugje kokos

230215150107dadelballetjesimage.jpg
INGREDIËNTEN

Zin in chocolade? Deze truffels zijn je beste vriend. Nee, van chocoballetjes zul je niet afvallen. En nee, ze zijn niet suikervrij. Ze bevatten gewoon koolhydraten, net als de meeste voedingsmiddelen. Dadels zijn namelijk vruchten, en vruchten bevatten nou eenmaal veel suiker. Dat geeft niks, want zonder suikers zouden we niet lang in leven blijven. Dat betekent overigens niet dat je net zo goed lepels suiker naar binnen kan werken. Fruit heeft namelijk nog meer eigenschappen: het bevat veel vezels, mineralen en vitamines. Daarom wordt het ook aangeraden hier genoeg van te eten. Dadels zijn rijk aan vitamine A en B en aan ijzer, magnesium en fosfor. Ook cacao bevat veel van dit soort mineralen, zoals calcium, koper en magnesium. Vandaar dat in onze recepten deze producten ook veel worden gebruikt. Maar eigenlijk vooral omdat je er hele lekkere recepten mee kunt maken.

Mix de dadels met de havermout tot een plakkerig geheel.

 

Hak de noten fijn.

 

Meng deze notenstukjes, het cacaopoeder en 1 eetlepel kokosrasp door het dadel-havermengsel.

 

Schep steeds een eetlepel uit het mengsel en rol met je handen hier een bal van. Herhaal dit tot er geen deeg meer over is.

 

Rol deze balletjes door de overige kokosrasp en laat de balletjes opstijven in de koelkast.

 

Deze truffels zijn rauw, veganistisch én supersnel klaar.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties