logo
RECEPT

Suikervrij bananenbrood dat kan als ontbijt, lunch, toetje of tussendoortje

110314095301E40Image.jpg
INGREDIËNTEN

Dit bananenboord van I Love Health is een supergezond ontbijt. Omdat je geen suiker gebruikt en dit brood bakt met alleen maar gezonde ingrediënten is het een goed begin van de dag. Uiteraard kan een plakje bananenbrood ook als tussendoortje. Of als toetje. Of als lunch. Goed, wij zijn fan, dat moge duidelijk zijn.

 

Havermout kan sporen van gluten bevatten, let hier goed op! Deze hoeveelheden zijn voor één bananenbrood dat je bakt in een standaard cakevorm, goed voor ongeveer 12 porties. Tip: meng er eens stukjes chocola door, die je toevoegt op het moment dat je noten bij het beslag doet.

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

 

Doe de havermout in de keukenmachine en verpulver het totdat je een havermoutmeel krijgt. Houd apart.

 

Doe de bananen en dadels in je keukenmachine en pulseer totdat je een glad beslag krijgt. Als je geen keukenmachine hebt, kun je hier ook een staafmixer voor gebruiken.

 

Klop de eieren luchtig op en doe er een snufje zout bij. Giet daarna bij het banaan-dadel beslag. 

 

Voeg het amandelmeel en havermoutmeel toe aan het beslag en roer het goed door. Doe daarna het bakpoeder erbij en meng tot je een glad beslag hebt.

 

Doe de ongebrande noten erbij (eventueel in stukjes gehakt) en roer het goed door.

 

Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en zet in de oven. Bak ongeveer 45-50 minuten. Kijk af of je bananenbrood gaar is door een satéprikker in je brood te prikken. Komt deze er schoon uit? Dan is je brood klaar. Als de bovenkant van je brood te donker wordt, kun je het brood afdekken met bakpapier.

 

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Peggy Verkouteren says: 11th mrt 14 10:12 am

    Waar kan ik de benodigde hoeveelheden vinden?

    • Claartje says: 11th mrt 14 10:12 am

      Hoi Peggy, die staan op Foodness.nl altijd rechtsbovenaan de pagina, als je op de computer kijkt! Op tablet en mobiel komen ze meteen onder de hoofdfoto. Zie je het nu?
      Groetjes!

  • Evelien Ollivieira says: 11th mrt 14 10:12 am

    Kan het ook zonder dadels?

    • Claartje says: 11th mrt 14 10:12 am

      Ha Evelien, dat kan zeker! Dan zou ik ze wel vervangen door ander gedroogd fruit (bv. abrikozen of pruimen), omdat je anders veel zoetigheid mist. Wat is de reden dat je liever geen dadels gebruikt?
      Groetjes Claartje!