Super healthy: Salade van rauwe courgette
INGREDIËNTEN
-
Courgette 500 gram
-
Granaatappelpitten 60 gram
-
Parmezaanse kaas 25 gram
-
Amandelen 35 gram, fijngehakt en geroosterd
Voor de dressing
-
Extra vierge olijfolie 2 eetlepels
-
Citroensap Van 1 citroen
-
Peterselie 2 theelepels, fijngehakt
Vanavond gaan we voor super simpel: we gaan voor een rauwe salade van courgette. Dat scheelt je koken en afwas, wat wil je nog meer? Oja, rauwe courgette is ook nog eens lekker gezond, omdat er tijdens koken of bakken vaak een deel van de voedingsstoffen verloren gaat. Wacht dus niet langer en maak dit recept van Beth Dunham. De hoeveelheid van de ingrediënten is genoeg voor een maaltijd voor twee personen. Heb je hier te kort aan? Dan kun je dit overheerlijke tartaartje van rauwe zalm erbij serveren!
Gebruik een dunschiller of deze handige mandoline om je courgette in de lengte in dunne plakken te snijden. En doe vervolgens in een grote mengkom.
Maak de dressing door alle ingrediënten die voor de dressing zijn, te mengen in een mengkom. Roer goed door tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
Giet de dressing over de courgette en roer goed door tot alle courgette bedekt is.
Doe een deel van de granaatappelpitjes en Parmezaanse kaas erdoor en verdeel gelijkmatig.
Verdeel de courgette op de borden en garneer met de resterende granaatappelpitten, Parmezaan en de amandelen.
Eet ze!
INGREDIËNTEN
-
Courgette 500 gram
-
Granaatappelpitten 60 gram
-
Parmezaanse kaas 25 gram
-
Amandelen 35 gram, fijngehakt en geroosterd
Voor de dressing
-
Extra vierge olijfolie 2 eetlepels
-
Citroensap Van 1 citroen
-
Peterselie 2 theelepels, fijngehakt
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties