logo
Super slanke bonensoep van veldertjes
INGREDIËNTEN

Dames, heren, ik heb groot nieuws! Ik ben door Herman den Blijker benoemd tot ambassadeur van… hou je vast… veldertjes! Ik hoor je denken: wàt?! Veldertjes, oftewel jonge kapucijners, zijn eigenlijk kapucijners die al in mei geoogst worden. Vers worden ze nauwelijks verkocht, maar HAK verhit ze (wecken) en verkoopt ze in pot. Ze zijn super gezond en lekker en ook nog eens milder & zoeter van smaak dan ‘volwassen’ kapucijners. En ze worden op dit moment nog véél te weinig gebruikt in de keuken, als je het mij vraagt. Daarom ga ik de uitdaging van Herman aan, en vaker veldertjes op het menu zetten. Waarom? Omdat ik dól op ben op bonen en jullie heel graag wil laten zien hoe gemakkelijk het is om je dagelijkse maaltijd nóg lekkerder en voedzamer te maken met veldertjes erbij!

Super slanke bonensoep van veldertjes

Bonen erbij!

Bonen zoals veldertjes zijn namelijk een goede bron van eiwitten, en ook nog eens heel verzadigend. Wanneer je dus een portie veldertjes (of kapucijners, linzen, of kikkererwten) toevoegt aan je maaltijd, zit je daar langer vol van! Bovendien bevatten veldertjes veel vezels, dus ze helpen je ook nog eens aan een goede spijsvertering. Kortom; een ideale én lekkere toevoeging om je recept nét een stukje gezonder te maken. Je kunt veldertjes toevoegen aan wraps, salades, ovenschotel, een omelet, in curry’s mee laten pruttelen… Of je maakt er soep van, zoals ik in dit recept laat zien.

Super slanke bonensoep van veldertjes

Varieer met veldertjes

Van Herman en HAK kreeg ik een groot pakket opgestuurd, de zogeheten Bonen Box, vol met veldertjes. Je had het gezicht moeten zien van mijn buurvrouw die alle pakketten altijd voor me in ontvangst neemt als ik er zelf niet ben – ik verdween ongeveer in de box, zo groot was-ie. Met de veldertjes van HAK en verse basilicum maakte ik een slank doch bijzonder vullende soepje, en de overige potten met veldertjes zullen jullie de komende maanden terug gaan zien in een heleboel recepten op Foodness.nl en op Instagram. Zo hoop ik jullie te inspireren om ook eens vaker veldertjes erbij te doen!

Deze bonensoep is net wat slanker dan de bekende winterse bruine bonensoep, wat hem geschikter maakt voor de lente. Zonder zuivel, dierlijke producten (als je de geitenkaas weglaat) of snelle koolhydraten is dit een lichte lentesoep, die toch vullend is dankzij het verzadigende effect van de veldertjes. Met dit recept maak je 1,5 liter soep, goed voor ongeveer 4 porties.

Super slanke bonensoep van veldertjes

Bereidingswijze

Snijd de sjalotjes en tenen knoflook in plakjes. Bak ze in een eetlepel olijfolie aan in een soeppan, voor een minuut of twee.

Laat de HAK veldertjes uitlekken en voeg ze toe aan de soeppan. Giet de bouillon erbij.

Laat de soep minimaal een kwartier pruttelen.

Voeg na een kwartier de basilicum toe.

Pureer de soep met een staafmixer, tot een consistentie die jij lekker vindt. Ik houd ervan als er nog enigszins bite in mijn soep zit, dus ik pureerde ongeveer 3 minuten met de staafmixer.

Serveer de soep met wat zachte geitenkaas die je eroverheen verbrokkelt, en wat extra verse basilicum.

Tip: eet er toast met een spread van veldertjes en pesto bij. Die maak je heel makkelijk en snel door 5 eetlepels veldertjes uit pot fijn te prakken met 1 eetlepel pesto. Breng op smaak met een snuf peper en zout. Lekkerrrr en gezond!

Super slanke erwtensoep - HAK

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 






REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties