logo
RECEPT

Supergezonde salade van boekweitnoedels met paprika en komkommer

130514103107R70Image.jpg
INGREDIËNTEN

Met deze salade van Cooking Weekends kun je eindeloos variëren. We maken hem nu met rode peper, komkommer en wortel, maar je kunt hem maken met verschillende 'droge' groenten. Gebruik ter afwisseling bv. groene asperge, broccoli, maïs, erwten, bonen of zelfs selderij. De hoeveelheid van de ingrediënten is gebaseerd op een maaltijd voor 6 personen of een lichte lunch voor 8 personen.

 

In plaats van gewone noedels gebruiken we noedels gemaakt van boekweit. Boekweitnoedels zijn verkrijgbaar bij de toko net als de Japanse rijstwijn, mirin en tamari sojasaus. Let op: als je een glutenvrij dieet volgt moet je goed uitkijken met de noedels, de boekweitnoedels worden vaak in combinatie met tarwebloem bereid; je kunt er dus niet blind vanuit gaan dat alle boekweitnoedels glutenvrij zijn.

Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking.

 

Doe in de tussentijd de knoflook (uitgeperst), gember (geraspt), sojasaus, mirin, rijstazijn, sesamolie en honing in een kleine mengkom en meng totdat het een mooie dressing is.

 

Doe de gekookte noedels, lenteui, paprika, komkommer, wortel en koriander in een grote kom. Doe daar de dressing overheen en schep om totdat alle ingrediënten gemengd zijn.

 

Verdeel de salade over de borden en strooi de noten erover.

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties
INGREDIËNTEN