logo
RECEPT

Taart van spruitjes, appel en walnootpesto

250214091850E28Image.jpg
INGREDIËNTEN

Oke, we zijn gesnapt: we zijn dol op bladerdeegtaart! Deze van Oh My Veggies is hartverwarmend, door de combi van het knapperige bladerdeeg, de spruitjes en de pesto gemaakt van walnoot. Wil je een glutenvrij gerecht? Gebruik dan glutenvrij bladerdeeg. De hoeveelheid van de ingrediënten is gebaseerd op een bijgerecht voor 8 personen, maar je kunt er ook met 3-4 personen van eten als hoofdgerecht.

 

Gebruik 9 kleine plakjes bladerdeeg, die je aan elkaar plakt om een grote taartbodem van de maken, als een soort vierkante pizza. Plak de randjes van de verschillende plakjes deeg eventueel aan elkaar met een beetje water. 

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Laat het bladerdeeg ontdooien op kamertemperatuur.

 

Doe de walnoten, 23 gram Parmezaanse kaas en de olijfolie in een keukenmachine en pulseer tot de pesto een beetje kruimelig is. Heb je geen keukenmachine? Dan kun je dit ook met een staafmixer doen. Doe naar smaak nog wat zout en peper door de pesto.

 

Verwarm een extra beetje olie in een steelpan en bak daarin de sjalot, ongeveer 5 minuten. Schep de spruitjes een appel erdoorheen en bak deze ongeveer 10 minuten mee. Roer de ahornsiroop en tijm erdoor en haal de pan van het vuur. Breng op smaak met zout en peper.

 

Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en rol het bladerdeeg uit tot een formaat van ongeveer 20cm bij 30cm.

 

Doe voor ongeveer 10 minuten in de oven, of totdat het bladerdeeg omhoog is gekomen en een goudbruine kleur heeft.

 

Haal uit de oven en druk voorzichtig het midden plat, zorg dat de randen lekker bol blijven staan.

 

Verdeel de pesto over het platgedrukte midden van de taart, strooi de helft van de kaas erover en verdeel het spruitjes-appelmengsel. Strooi tot slot de resterende kaas erover en zet voor ongeveer 5 minuten in de oven.

 

Haal de taart uit de oven en strooi tenslotte de cranberry’s over de taart. Snijd de taart in stukken en serveer.

 

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties