logo
RECEPT

Taboulé van bloemkool

281113102248Recept76image.jpg
INGREDIËNTEN

Taboulé wordt oorspronkelijk gemaakt van bulgur (een graanproduct, dus niet glutenvrij). Deze variant van Primal Junction maak je van bloemkool, maar verder met exact dezelfde ingrediënten als een klassieke taboulé. Overigens is taboulé van oorsprong een bijgerecht in de Libanese keuken, maar als je onderstaande hoeveelheden gebruikt kan het ook prima als licht hoofdgerecht voor 2 personen. Wie wel vlees of vis eet kan de taboulé eten met spiesjes met lamsvlees of bijvoorbeeld gegrilde garnalen.

Snijd de roosjes van de bloemkool van de stronk. Als je een keukenmachine hebt snijd je de bloemkool daarin fijn, tot je een soort grof kruim hebt. Geen keukenmachine? Hak dan met een groot scherp mes de roosjes zo fijn mogelijk – ongeveer een kwartiertje werk maar je krijgt er een zeer gespierde arm van. Aan één kant, dat dan weer wel.

 

Snijd de tomaten en lenteui in kleine blokjes en ringetjes.

 

Verhit een eetlepel kokosolie of olijfolie in een koekenpan en bak de twee uitgeperste tenen knoflook en de witte stukjes van de lenteui kort aan. Bak na twee minuten ook een theelepel paprikapoeder en een theelepel komijnpoeder mee, en voeg vervolgens de bloemkool toe. Roerbak nog een minuut en meng de kruiden goed met de bloemkool, en zet het vuur uit.

 

Was de munt en de peterselie en hak ze fijn. Meng de bloemkool met de tomaat, de overige lenteui en de gehakte kruiden. Breng de salade op smaak met citroensap en een snufje zout.

 

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties